Nemzetközi körözést adtak ki a felrobbanó csipogók ügyében érintett norvég-indiai férfi ellen

A 39 éves Rinson José múlt hét kedden üzleti útra indult az Egyesült Államokba, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, eltűnt személyként keresik.

Nemzetközi körözést adott ki a norvég rendőrség azzal a norvég-indiai férfival szemben, aki a Hezbollah felrobbant csipogóinak beszerzésében érintett bolgár céget, a Norta Globalt alapította – erősítették meg a norvég hatóságok a Reutersnek. A Hvg.hu által idézett cikk szerint a férfit eltűnt személyként keresik, a múlt héten még „üzleti útra” az Egyesült Államokba repült, ott azonban nyoma veszett.

Az Oslo-i Rendőrkapitányság szeptember 25-én, kedden adta ki a körözést a 39 éves férfival szemben. “Elindítottuk az eltűnt személy ügyét, és nemzetközi körözést adtunk adtunk ki az illető ellen” – közölték a hírügynökséggel e-mailben. A Reuters az Interpolt is kereste, tőlük azonban nem érkezett válasz.

Rinson Josét legutóbb múlt hét szerdán, szeptember 18-án telefonon érték el, a norvég-indiai férfi viszont kinyomta a telefont, amikor szóba került a bolgár cége. Munkahelye, a norvég DN Media Group szerint egy nappal korábban, szeptember 17-én utazott el az USA-ba a cég értékesítési részlegén dolgozó férfi, azóta ők sem hallottak felőle.

A Hezbollah által kiosztott csipogók múlt kedden, a milícia által használt adóvevők pedig egy nappal később robbantak fel. A két támadásban 39 ember halt meg, és több mint 3000 ember megsebesült.

A csipogók a tajvani Gold Apollo márka termékei voltak, de a cég azt állította, hogy az eszközöket egy budapesti cég, a BAC gyártotta és értékesítette a régióban egy licencszerződés alapján. A magyar hatóság a BAC vezetőjét, Cristiana Bársony-Arcidiaconot többször kihallgatták, strómanként kezelik. A magyar után egy bolgár cég, a Norta Global neve is felmerült.

The post Nemzetközi körözést adtak ki a felrobbanó csipogók ügyében érintett norvég-indiai férfi ellen first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed