Kommandósok csaptak le egy osztrák nyugdíjasra, aki fegyvereket tartott a szigetvári lakásában

Kommandósok csaptak le pár nappal ezelőtt egy osztrák nyugdíjasra, aki fegyvereket tartott szigetvári lakásában. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a 77 éves férfi ellen az osztrák hatóságok indítottak büntetőeljárást.

A nyugdíjast 2022 decemberében eltiltották a fegyvertartástól, és a kiadott engedélyeit is visszavonták. Mivel az ausztriai lakcímén nem találták a fegyvereket, ezért felmerült, hogy azokat Magyarországra vihette.

A gyanú beigazolódott, ugyanis a férfi szigetvári lakásán lőfegyvereket, fegyveralkatrészeket és közel ezer lőszert találtak és foglaltak le a nyomozók. Az idős férfi beismerte a kihallgatása során, hogy engedély nélkül hozta be a fegyvereket és a lőszereket az országba.

A rendőrség lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indított nyomozást ellene.

The post Kommandósok csaptak le egy osztrák nyugdíjasra, aki fegyvereket tartott a szigetvári lakásában first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed