Medve jelenléte miatt fokozott óvatosságra intik a kirándulókat a Nyírerdő területén

Egy elsőre hihetetlennek hangzó, de komoly témáról kell Önöket tájékoztatom, írta közösségi oldalán a Filemon Mihály a település polgármestere.

Az elmúlt 2 napban több olyan lakossági észlelés történt Nyírmártonfalva külterületén, miszerint medvének tűnő állatot láttak, ezeket az információkat akkor a Nyírerdő Zrt. felé jeleztem. A mai napon viszont egyértelművé vált, hogy nagytestű barnamedve portyázik a Petőrész felé eső külterületen, a medvét ma Nyírmártonfalva és Vámospércs között is észlelték

– részletezte az eseteket a polgármester, aki kiemelte, hogy az első konkrét észlelést követően azonnal értesítették a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságát és a Nyírerdő Zrt.-t, aki ezen a területen a vadászatra jogosult.

A bejelentéseinket a hatóságok nem vették komolyan, elmondásuk szerint ezen a területen még soha sem láttak medvét.

A ma esti újabb észlelést követően a holnapi napon ismételten bejelentést teszünk a hatóságok felé

– emelte ki Filemon Mihály polgármester, aki fokozott óvatosságot kér a lakosoktól és a kirándulóktól a külterületi részeken.

Legutóbb arról számoltunk be, friss medvenyomot találtak a Nógrád vármegyei Mihálygergei víztározónál, amiről az észlelő felvételt is készített.

Kapcsolódó
Medve nyomaira bukkantak egy nógrádi tónál
A sáros talajban találtak rá a friss medvenyomra.

The post Medve jelenléte miatt fokozott óvatosságra intik a kirándulókat a Nyírerdő területén first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed