Gyurcsány Ferenc szerint megbékélésre és együttműködésre van szükség az ellenzéki oldalon

A többi ellenzéki párttal szembeni visszafogottságra szólított fel szezonnyitó sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, aki Orbán Balázs sokat vitatott mondatai után jutott erre a következtetésre.

A miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner műsorában arról beszélt, hogy Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben, hogy megvédje az „értékes magyar életeket”, ami után Magyar Péter és Gyurcsány lemondásra szólította fel, Orbán Viktor reggeli interjújában pedig megdorgálta. Orbán Balázs végül bocsánatot kért a világsajtót is megjárt eszmefuttatása miatt, ám Török Gábor politikai elemző szerint ez nem biztos, hogy elég lesz.

Gyurcsány péntek délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a haza elleni árulás a legalantasabb bűnt, amit ember elkövethet, épp ezért önérzetes és hazafias politikára van szükség az ellenzéki térfélen.

Ez a dolga minden magyar hazafinak, függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali, függetlenül attól, hogy felnőttsége eszmélésének kezdetén vagy érett fejjel néz azzal szembe, hogy eladják az országát, függetlenül attól, hogy a világ egy sor dolgáról mit gondolunk, mert haza csak egy van. És ez Magyarország

– mondta Gyurcsány, aki szerint Orbán Viktor Magyarországot Oroszország szolgaállamává akarja tenni, amivel szemben egy „átfogó, közös, hazafias koalícióra van szükség”.

Éppen ezért mostantól azt gondolom, hogy érdemes visszafogottságot tanúsítani az Orbánnal szemben álló, hazafias ellenzéki pártok közötti vitákban

– üzente Gyurcsány, hozzátéve, hogy nincs az az ellenzéki vita, amely fontosabb lenne annál, hogy közösen lépjenek fel az ország függetlenségének megvédése érdekében. Gyurcsány szerint a hatékony fellépés garanciája az, ha az együttműködés és a béke hangja lesz a legerősebb az ellenzéki oldalon.

A DK-elnöke az egyházon belüli gyermekbántalmazási ügyek kivizsgálására egy független vizsgálóbizottság felállítására tett javaslatot.

The post Gyurcsány Ferenc szerint megbékélésre és együttműködésre van szükség az ellenzéki oldalon first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed