Ennél olcsóbban már nem tankolhatunk

By Új Szó Online Hírek
2020.06.02. 06:33
1

Ennél olcsóbban már nem tankolhatunk

Molnár Iván

2020. 06. 02., k - 08:33

2020. június 2., kedd - 08:57

Közélet

Friss ikon

Off

Törzs

A Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint az üzemanyagok ára Szlovákiában, ha egyelőre csak elenyésző mértékben is, de már az elmúlt hetekben is nőtt. A 95-ös benzin literjéhez a benzin.sk üzemanyagportál szerint az elmúlt napokban átlagosan 1,092, a gázolajhoz 1,009 euróért juthattunk hozzá.

„Panaszra egyelőre nincs okunk, hiszen az idei év elején ezekért még 1,34 és 1,25 eurót fizettünk. Az üzemanyagok ára azonban az elkövetkező hetekben tovább nőhet, és a legjobb esetben is csak stagnálásra számíthatunk. A Szlovákia számára is mérvadó északi-tengeri Brent olajfajta árfolyama ugyanis tovább nőtt. Míg április végén 20 dollár körül mozgott a hordónkénti (159 liter) ár, e hét elején már 37 dollár feletti áron kereskedtek vele”

– nyilatkozta Jana Glasová, a Postabank elemzője. Lukáš Kovanda, a Czech Fund társaság vezető közgazdásza szerint látványos áremeléstől azonban nem kell tartanunk, hiszen továbbra is rengeteg megszorítás van életben a nemzetközi személyforgalomban, a légi közlekedés pedig továbbra is mélyponton van, és ez utóbbi a tavalyi szintet legfeljebb öt év múlva érheti el.

Hétfőtől Magyarországon is emelkedtek az üzemanyagárak. A holtankoljak.hu információi szerint a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség június 1-ei érvényességgel megemelte a készletezési díjat, emiatt pedig a benzin...Kapcsolódó Hírek