HORROR: Élő YouTube-videón közvetítette a mészárlást az egyik új-zélandi lövöldöző

By Új Szó Online Hírek
2019.03.15. 14:10
12

HORROR: Élő YouTube-videón közvetítette a mészárlást az egyik új-zélandi lövöldöző

Lovas Emőke

2019. 03. 15., p - 15:10

2019. március 15., péntek - 15:14

Fekete krónika

Friss ikon

Off

Törzs

A videón jól látható, hogy a fegyverek muszlimok elleni támadásokban részt vett emberek neveivel vannak kidekorálva, és az egészről érezhető, hogy nem hirtelen ötlet volt az élő közvetítés, hanem a terv alaposan átgondolt, megkoreografált része. Láthatóan semmi problémát nem okoz neki menekülő, vagy akár földön fekvő emberekre lőni közvetlen közelről.

A videót a Facebook gyorsan eltávolította, de hamar felbukkantak a másolatai Twitteren, YouTube-on, Instagramon, Liveleaken. Az összes techcég nagy erőket megmozgatva igyekszik a videót törölni, és azt kérik, hogy senki ne ossza meg, ne töltse le, ne linkelje azt. Erre hívta fel a figyelmet az új-zélandi rendőrség közleménye is, azt írják, a megosztások és a videó terjedése pontosan az, amit a terroristák el akartak érni.

Jelenleg fel-feltűnik a videó különféle fórumokban, videómegosztókon, de általában csak percekre. Az viszont valószínűnek látszik, hogy teljesen eltüntetni nem fog sikerülni, hetek és hónapok múlva is újra elő fog kerülni, az egész közösségi médiát új, és nagyon súlyos dilemma elé állítva. (Index)

 

Bevezető

Christchurch | Egészen új szintet jelent a terroristák közösségimédia-használatában, hogy az egyik lövöldöző a christchurchi mecseteknél élő Facebook-videóban közvetítette az egész támadást. A 17...Kapcsolódó Hírek