Miért menjünk el minél többen szavazni február 29-én? Válaszol: Sebők Szilárd

By Új Szó Online Hírek
2020.02.18. 07:22
1

Miért menjünk el minél többen szavazni február 29-én? Válaszol: Sebők Szilárd

Mészáros Richárd

2020. 02. 18., k - 08:22

2020. február 18., kedd - 08:30

Friss ikon

Off

Törzs

Azért kell elmenni szavazni, mert nagyon kevés az olyan lehetőség, amikor közvetlenül beleszólhatunk abba, hogy ki döntsön a bennünket is érintő kérdésekről. A választások erre adnak lehetőséget. Négy év alatt egyszer megkérdezik, hogyan tovább. És ha kérdeznek, illik válaszolni. Persze sokan nem válaszolnak, mert szerintük nincs kire szavazni. Szerintem nem kell túl nagy elvárásokat támasztani, mert az csak arra jó, hogy ne menjünk el szavazni.

Ki kell választani egy pártot, amelynek a szellemiségével többé-kevésbé – de inkább: „többé” – egyetértünk, egyebek mellett azért, hogy ne azok a pártok erősödjenek, amelyeknek a szellemiségével kevésbé értünk egyet. A legtöbben ennyit tehetünk.

És hogy kell-e magyar képviselet? A szlovákiai magyarokat érintő kérdésekkel a szlovákiai magyar képviselők tudnak a leghitelesebben foglalkozni. A klímaváltozással a klímaszakértők.

És így tovább. El kell dönteni, melyik téma fontos számunkra, és azokra érdemes szavazni, akik az általunk fontosnak tartott témában a legjobban „otthon vannak”.

Sebők Szilárdnyelvész, tanár

Bevezető

Fontosnak tartja-e, hogy magyar képviselet legyen a parlamentben?

Címkék

Választás 2020

Rovatoldalon kiemelt

Nem kiemelt

Komment kikapcsolva

Bekapcsolva

Bevezető mint galéria

Ki

Szerző

ÚJ SZÓ ONLINE...