10 éves szoftveres támogatást kapnak a Chromebookok

10 éves szoftveres támogatást kapnak a Chromebookok, a Google fenntarthatóbbá tenné az eszközöket.

Minden 2021 után megjelent Chromebook 10 éven keresztül havi ingyenes frissítéseket kap majd, a 2021 előtti eszközök pedig akkor kaphatják meg a kiterjesztett támogatást, ha a felhasználók és a rendszergazdák az utolsó frissítés után bekapcsolják a lehetőséget. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy a frissítésekkel az új funkciók a régi Chromebookokon is biztosan elérhetőek lesznek.

A Google szorosan összedolgozik a hardvergyártókkal, hogy biztosíthassák a hosszas támogatást, mivel ehhez szükség van a Wi-Fi kártyák, CPU-k és egyéb alkatrészek driveres támogatására is.

A keresőóriás egyszerű és gyors javíthatóságot ígér. Mivel a Chromebookok másutt igencsak népszerűek az iskolákban, számos iskola saját maga javítja őket. Az Egyesült Államokban az iskolák 80%-a rendelkezik valamiféle házon belüli javítási lehetőséggel. Az alkatrészek könnyen beszerezhetők a Chromebook Repair Program segítségével.

A következő hónapokra egy energiahatékonyságot javító frissítést ígér a Google, ami akkuidő-megtakarító funkciókat, és az energiaigényes folyamatok leállítását foglalja magában.

Visited 1 times, 1 visit(s) today