„134 libabőrös pillanat, ahogy felhúzom a mezt” – elköszönt a válogatottól a Fradi hokisa

Elköszönt a jégkorong-válogatottól Nagy Gergő, a Ferencváros játékosa. A 34 éves hokis hétfőn a közösségi oldalán jelentette be, hogy többé nem lép pályára a nemzeti csapatban, amely a múlt héten nem jutott tovább a 2026-os téli olimpia utolsó kvalifikációs körébe a budapesti selejtezőből.

„Kilencévesen a Jókai utcában a ház udvarán, amikor gyakoroltam sötétedés után a kapura lövést, azt képzeltem, hogy felnőtt válogatott leszek.

Aztán pedig voltam olyan szerencsés, hogy az egykori példaképekkel lehettem egy csapatban a 2009-es Svájcban rendezett A csoportos vb-n.

A világbajnokságokon való részvételeimet szintén egy A csoportos szerepléssel zárom – 2023, Tampere. Négy éven keresztül viselhettem a C betűt. Ennél nagyobb dolog nincsen egy csapatsportot űző sportoló pályafutásában, legalábbis én így fogtam fel, és rettenetesen büszke voltam erre” – írta a dunaújvárosi születésű csatár.Nagy Gergő kifejtette, neki a mindent jelentette a meggypiros válogatott mez.

134 alkalom. Nekem 134 libabőrös pillanat, ahogy felhúzom magamra a válogatott mezt.

A győztes mérkőzések után minden alkalommal kirázott a hideg, ahogy megszólalt a himnusz és énekelhettük a szurkolókkal. Fantasztikus utazás volt, köszönök mindent. A 2009-es, 2016-os és 2023-as A csoportos vb-k olyan emlékek, amelyek minden áldozatot megértek, ahogy a 2022-es ljubljanai feljutás vagy nottinghami olimpiai selejtezős továbbjutás is” – sorolta a jégkorongozó. „16 év, akárcsak a mezszámom. Fura. De így kerek” – fűzte hozzá.

Nagy Gergő szerepelt az NHL utáni legmagasabb amerikai jégkorong-bajnokságban, az American Hockey League-ben, a 2016-os világbajnokságon pedig gólt ütött a fehéroroszok elleni 5-2-es siker során Szentpéterváron. A válogatott akkor 1939 óta először győzött elit vb-n, írja az MTI.

Kapcsolódó
Megdöntötték Mo Farah világcsúcsát New Yorkban
A Millrose Gamesen, a világ elsőszámú fedettpályás atlétikaversenyén, a „világ leggyorsabb pályáján”.

The post „134 libabőrös pillanat, ahogy felhúzom a mezt” – elköszönt a válogatottól a Fradi hokisa first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed