15 évet kapott a babócsai feleséggyilkos: „Nagyon szerettem, ő volt az első, és az utolsó feleségem”

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 75 éves babócsai férfit, aki megölte a feleségét 2021 novemberében.

A férfi 53 évig élt házasságban a feleségével, viszont konfliktusokkal terhelt kapcsolatuk miatt a nő többször is elköltözött és véget akart vetni a kapcsolatnak. A feleség 2021 őszén ismét elköltözött, de a férfi nem tudta elfogadni döntését. Többször megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta, fenyegette az asszonyt, aki emiatt az utcára sem mert kimenni.

A férfi egy kocsmai italozás után egy novemberi estén elhatározta, hogy megöli a nőt, ezért magához vett egy fejszét és egy kést, és felesége otthonához ment. Az asszony ajtót nyitott neki, de nem engedte be őt a lakásba. A kialakuló vita során a vádlott előbb egy fadarabbal és ököllel, majd a fejszével és a késsel támadt a nőre. Ezután hazament és – hogy a bántalmazást kölcsönös dulakodásnak tüntesse fel – hasba szúrta magát.

A szétszurkált és erősen vérző nő még értesítette fiát a történtekről és a központi segélyhívón sürgősségi ellátást kért, de a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A részletes beismerő vallomást tevő férfi az utolsó szó jogán azt mondta, hogy nagyon szerette a nejét, de nem bírta elviselni azt, hogy elhagyta.

Nekem ő volt az első feleségem, és az utolsó is ő is marad.

– mondta.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és zaklatás bűntette miatt 15 év fegyházra ítélte azzal, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A fellebbezések folytán másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék döntését keddi ülésén megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

The post 15 évet kapott a babócsai feleséggyilkos: „Nagyon szerettem, ő volt az első, és az utolsó feleségem” first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today