Friss Hirek

19 magyar sajtot díjaztak a világbajnokságon

Mint azt megírtuk, a brit székhelyű Guild of Fine Food által 1988-ban létrehozott World Cheese Awards versenyt, a világ sajtkészítőinek “olimpiáját” idén a sajtjairól híres Svájcban rendezték meg.

A berni „Capital of Cheese” fesztiválon – mely november 13-15-ig tartott – a világ 46 országából 5244 sajtot bírált a 265 tagú zsűri, köztük Magyarország képviseletében Kun Anita, a Csíz Sajtműhely sajtkészítője.

Ám nem csupán magyar zsűritag, hanem hazai sajtkészítő műhelyek is részt vettek a megmérettetésen, s bár a világbajnoki címet a svájci a Bergkäserei Vorderfultigen hegyi tejüzemben készült Gruyère AOP sajt nyerte, a magyar sajtkészítőknek is bőven jutott elismerés.

3 arany, 10 ezüst és 6 bronz minősítést értek el a magyar sajtkészítők a 37. World Cheese Awards-on melyet idén Bernben rendeztek! Sokszor tapasztaltuk, hogy különösen igaz a sajtkészítők közösségére, hogy együtt tudunk örülni egymás sikerének, osztozni tudunk az örömben, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mennyi mindennapos munka van egy-egy ilyen teljesítmény mögött. Gratulálunk!

– írta közösségi oldalán a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

Íme a magyar díjazottak

Arany minősítés

Ezüst minősítés

Bronz minősítés

Egy korábbi világversenyen taroltak a magyar sajtok, egy norvégiai nemzetközi megmérettetésen pedig az erdőkürti sajtmanufaktúra két terméke ezüst és bronz minősítést kapott. Egy felmérés szerint Magyarországon mind ismertségben, mind fogyasztásban a trappista sajt áll az élen.

Kapcsolódó
Elrendelték: tilos lesz ilyen formában árulni a trappista sajtot
Megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv Trappista sajtra vonatkozó fejezete.

The post 19 magyar sajtot díjaztak a világbajnokságon first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version