22 ponttal is vezetett a női kosárválogatott, mégse jutott ki az olimpiára

A női kosárlabda-válogatott szinte végig vezetett vasárnap a Spanyolország elleni selejtezőn, végül mégis 73-72-re kikapott, így nem jutott ki az olimpiára.

A zárónap előtt mind a négy csapatnak volt izgulnivalója, mivel valamennyien egy-egy győzelemmel és vereséggel álltak két forduló után. A kora délutáni mérkőzésen a spanyolokat megverő, majd Székely Norbert kapitány együttesével szemben alulmaradt Japán végül 86-82-re megverte Kanadát. Ez azt jelentette, a magyar válogatott abban a tudatban lépett pályára, hogy tudtuk, a spanyolok számára tét nélkülivé vált az utolsó mérkőzés. Ezt kellett megnyernie a mieinknek az olimpiai kvótáért.

Mindezek ellenére a spanyolok kezdtek jobban, de 14-8-ról hatalmas hajrával fordított a magyar csapat, az első negyed hajrájából pedig jobban jöttek ki a mieink. A második játékrész egészen szenzációsan sikerült, a válogatott 22-8-ra nyert ezt a tíz percet, amivel megalapozta a sikerét.

Szünet után hullámzóbb lett a mieink játéka, védekezésbe és támadásba is több hiba csúszott, öt pontot pedig sikeresen lefaragott Spanyolország. Olyan pillanat is adódott a mérkőzésen, hogy 22 ponttal (49-27) vezettek a magyarok, az utolsó negyedre már 64-50-es előnnyel mentünk neki.

Ekkor jött a hidegzuhany, a válogatott beragadt és az ellenfelünk három perc alatt 11 pontot szórt, míg a magyarok egyszer sem találtak a gyűrűbe. Az órán 6:50 állt, amikor 64-63-as előnynél végre betaláltak a mieink is.

Körömrágóssá vált az utolsó játékrész, 69-66-os magyar vezetésnél kifejezetten sok volt a kapkodós megoldás, a hiba mindkét fél oldalán. Végül Lelik Réka egy hárompontossal megduplázta az előnyt az utolsó két percre, de jött még egy fordulat, egy időkérés után öt pontot ledolgoztak a spanyolok, majd két büntetőből fordítottak is 73-72-re.

A végig remeklő Határ Bernadettnek hét másodperccel a meccs vége előtt labdája volt a győztes kosárhoz, de az ő dobása is a gyűrűről jött ki. A lepattanó ráadásul nem a miénk lett, újabb lehetőség pedig nem adódott, ezért bár az első nyolc perc után végig vezetett a magyar válogatott, végül vereséget szenvedett.

The post 22 ponttal is vezetett a női kosárválogatott, mégse jutott ki az olimpiára first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed