25 év börtönt kapott egy orosz férfi, mert a vádak szerint fel akart gyújtani egy toborzóirodát

Egy szibériai bíróság hétfőn 25 év börtönbüntetésre ítélt egy helyi férfit több bűncselekmény, köztük hazaárulás és egy katonai toborzó iroda felgyújtásának kísérlete miatt – közölte egy orosz ügyvédi szervezet.

A novoszibirszki katonai bíróság ügyészei Ilja Baburint azzal vádolták, hogy egy ismeretlen ukrán személy megbízásából Molotov-koktéllal megpróbált felgyújtani egy toborzó irodát. A bíróság ezen kívül bűnösnek találta a 24 éves IT-szakembert egy helyi zeneiskola felgyújtásában, amelyet terrortámadásként kategorizáltak. A múlt héten az ítélethirdetés előtti utolsó beszédében Baburin tagadta bűnösségét.

Baburin ügyvédje szerint nem volt bizonyíték Baburin részvételére az incidensekben, amelyekben nem történt személyi sérülés. „Nem, nem ölt, nem erőszakolt meg és nem rabolt ki senkit. Még a vádirat szerint sem okozott senkinek kárt” – idézte Baburin ügyvédjét, Vaszilij Dubkovot a Zona Szolidarnoszti (Szolidaritási Zóna) nevű Telegram-csatorna, amely orosz háborúellenes aktivistákról nyújt információkat.

Az orosz OVD-Info jogvédő csoport szerint több mint 20 000 embert tartóztattak le Oroszországban háborúellenes álláspontjuk miatt Moszkva 2022 februári teljes körű ukrajnai inváziójának kezdete óta és 900 embert vádoltak meg bűncselekményekkel – írja a Reuters.

The post 25 év börtönt kapott egy orosz férfi, mert a vádak szerint fel akart gyújtani egy toborzóirodát first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed