2,7 milliárd forinttal tömik ki a különleges katonai hadműveletről szóló akciófilmet

A Honvédelmi Minisztérium szakmai támogatásával különleges katonai hadműveletről készül akciófilm, amely 2025-ben érkezhet a mozikba.

Mi történik? A film az Aranyéletet és a Köntörfalakat is jegyző Dyga Zsombor rendezésében, Dobos Tamás operatőrrel, Lajos Tamás producer irányításával készül, melyben magyar katonák hősiesen kiszabadítanak több száz embert egy háború sújtotta városból – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) közleményében.

Az NFI döntőbizottsága 1,7 milliárd forint támogatást szavazott meg az Operation Sámán munkacímmel készülő mozifilm gyártására, ezen felül a produkció egyedi kormányhatározat alapján további 1 milliárd forint támogatásban részesül.

Noha a közlemény elején még azt írják, hogy fikción alapul a mű, két bekezdéssel később már “megtörtént események alapján” készül.

Miről szól? Az alkotócsapat szerint a cselemény középpontjában egy magyar orvosnő áll, a történet több szálon párhuzamosan fut, és “és összefonódik a magyar katonák önfeláldozó küzdelmének szála a háborús városból kijutni próbálók elkeseredett menekülésével. A fináléban az apokalipszisbe süllyedő repülőtéren nincs már törvény, nincs rend – a magyar katonák kitartása, hősiessége és embersége dönt életről és halálról.”

Mikor lesz látható? A forgatás augusztus elején kezdődik, főként magyarországi helyszíneken. A filmet a tervek szerint 2025 őszén láthatja a közönség.

(A borítóképen a német hadsegereg Leopard 2A6 harckocsija látható egy bemutatón.)

The post 2,7 milliárd forinttal tömik ki a különleges katonai hadműveletről szóló akciófilmet appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed