444: A kegyelmi döntés előtt Balog Zoltán szervezett találkozót Novák Katalin és K. Endre felesége közt

Arról ír a 444.hu, hogy egyre nagyobb bajban van Balog Zoltán, korábbi miniszter, református püspök a kegyelmi botrány miatt. Baloghnak állítólag kulcsszerepe volt abban, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgató-helyettesének, miután K. pedofil bűncselekmény eltusolásában segédkezett. A Telex–Direkt36-cikke külön megemlítette, hogy botrány kirobbanása után Novák Katalin stábja azzal próbálta menteni a döntést a miniszterelnöknél, hogy az Balog kifejezett nyomására született.

A portál úgy tudja, hogy a kegyelmi döntést, azaz 2023. április 23-át megelőzően Balog Zoltán találkozót szervezett Novák Katalin és K. Endre felesége között.

A 444.hu két egymástól független kormányzati forrásból is úgy értesült, Balognak vállalnia kell a felelősséget az ügyben, ezt várja tőle Orbán Viktor, akinek egykori emberierőforrás-minisztere nemcsak bizalmasa, hanem egy ideig lelkésze is volt.

A 444.hu értesülései szerint Balogot régi ismeretség fűzi K. Endréhez. Balog nem reagált a portál megkeresésére. Balog még csütörtök délben – néhány órával azelőtt, hogy Orbán Viktor bejelentette az alkotmánymódosítást, amikor már napok óta intenzív kapcsolat volt az ügyben a Sándor-palota és a Karmelita között – a Facebook-oldalán bejelentette, hogy egy időre inkább kicsekkol: „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!”

The post 444: A kegyelmi döntés előtt Balog Zoltán szervezett találkozót Novák Katalin és K. Endre felesége közt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed