„A barátaim jöttek be a kórházba megetetni” – Zsuzsánál egy ritka betegség, a Guillain-Barré szindróma alakult ki

Tier Zsuzsannánál egy torokgyulladásból teljes bénulás alakult ki, a vírus megtámadta a gerincvelőjét, kérdéses volt, hogy valaha fog-e még tudni járni. A fertőzés hatására Guillain-Barré szindróma alakult ki nála, ami az alsó végtagokban kezdődő, felszálló jellegű, szimmetrikus végtaggyengeséggel és zsibbadással járó, a perifériás idegrendszernek a betegsége. Két hónapig volt kórházban, a barátai jártak be megetetni, mert a kórházban senkinek nem jutott eszébe, hogy aki nem tudja mozgatni a kezeit, az enni is nehezen tud.

Lehet nem tudok normálisan menni, de megyek

Bogár Andreánál sokáig keresték a problémát, míg egy gyógyíthatatlan antigén okozta autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, mely hátterében táplálkozási zavar áll. A betegség részleges bénuláshoz vezetett: vádli izomzata teljesen elsorvadt, lábujjhegyre és sarokra nem tud állni.

Háromrészes videósorozatunkban az életigenlés legszebb példáit mutatjuk be, olyan hétköznapi emberek történetét, akik heroikus küzdelme talán másokat is arra ösztönöz majd, hogy soha ne adják semmilyen élethelyzetben. Az első részben Ádám és Zsolt történetét ismertük meg: Ádám 31 napig volt kómában, felébredése után amnéziája lett, majd agyvérzést kapott, Zsolt pedig egy autoimmun betegség következtében veseátültetés után kezdett el újra sportolni.

Kapcsolódó

Küzdöttek. Győztek. Te jössz!

A BioTechUSA-cégcsoporthoz tartozó Scitec Nutrition felelős márkaként nemcsak rendszeresen adományoz és társadalmi párbeszédet kezdeményez, de évtizedek óta a súlyzós edzés, mint sportág elkötelezett támogatójaként azt is fontosnak tartja, hogy pozitív példákat mutasson be és ezzel másoknak is üzenjen, így sarkallva őket a testmozgásra.

Így az aktuális kampány főszereplői olyan emberek lettek, akik fizikai felépülésében kulcsszerepet játszott az edzőtermi edzés. Az ő történetük ékes bizonyítéka annak, hogy a sportban elsajátított elhivatottság, céltudatosság az élet minden területén kamatoztatható, ahogy azt a márka Make A Difference szlogenje is üzeni, így végül a változás nemcsak a sportra, hanem az egész életünkre, és ezen keresztül mások életébe is begyűrűzik.

Scitec Nutrition

A videó a Scitec Nutrition támogatásával készült.

The post „A barátaim jöttek be a kórházba megetetni” – Zsuzsánál egy ritka betegség, a Guillain-Barré szindróma alakult ki first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed