Friss Hirek

A Hősök terén tartanak tüntetést pénteken, a szervezők közt Azahriah, Pottyondy Edina és Osváth Zsolt

Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk

– írják az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért című tüntetés szervezői az esemény leírásában. A demonstráció szervezői többek között olyan online tartalomgyártók, akik most azt írják, az elmúlt napok történései arra sarkallták őket, hogy „együtt lépjenek ki az online térből”. A szervezők névsora az alábbiak szerint alakul:

Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport),
Baukó Attila Azahriah,
Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni),
Gulyás Márton,
Gyurkó Szilvia (gyermekjogi tanácsadó szakember),
Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport),
Pottyondy Edina,
Osváth Zsolt (Zshowtime),
Szabó Márton (Jólvanezígy),
Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni).

A történtek szerintük túlmutatnak a lemondott Novák Katalin és Varga Judit személyén és felelősségén, mert

a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni.

A tüntetést pénteken délután hattól tartják majd a Hősök terén.

The post A Hősök terén tartanak tüntetést pénteken, a szervezők közt Azahriah, Pottyondy Edina és Osváth Zsolt first appeared on 24.hu.


Exit mobile version