„A játékok lehetőséget adnak, hogy megmutassuk a világnak akaratunkat és szellemünk erejét” – ott lesznek az olimpián az ukrán sportolók

Ukrajna az Oroszországgal folytatott háború ellenére is küld sportolókból álló csapatot a párizsi olimpiára – jelentette be Kijevben Matvij Bidnij sportminiszter.

Ezek a játékok különösen fontosak Ukrajna számára, mivel lehetőséget adnak arra, hogy megmutassuk a világnak akaratunkat és szellemünk erejét

– idézte a miniszter nyilatkozatát az Insidethegames.biz portál.

Korábban Ukrajna többször is meglebegtette, hogy távol marad az idei olimpiától, ha Oroszország és a konfliktusban Moszkvát támogató Fehéroroszország versenyzői is szerepelhetnek Párizsban.

A két ország sportolói több sportágban – az adott világszövetség hozzájárulásával – indulhattak kvalifikációs versenyeken, de olimpiai részvételüket feltételekhez kötötték, a NOB direktívájának megfelelően.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azt javasolta az érintett nemzetközi szövetségeknek, hogy az oroszok és fehéroroszok rajtjogát többek között attól tegyék függővé, hogy elhatárolódnak-e Oroszország ukrajnai háborújától, amellett a két ország versenyzői az olimpián nem használhatják sem a nemzeti lobogót, sem himnuszukat, és csak semleges színekben versenyezhetnek a francia fővárosban.

The post „A játékok lehetőséget adnak, hogy megmutassuk a világnak akaratunkat és szellemünk erejét” – ott lesznek az olimpián az ukrán sportolók first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed