A képek, amelyeknek köszönhetően mind szemtanúi lehetünk a hazánknak

Varga Jennifer / 24.hu Zsanna hegyi-karabahi menekült, Budapesten él lányával és 75 kilós törpemalacával, akit Michael Jordannek neveztek el. Jordika szereti a sétákat és a lófrálást a konyhában. A teljes cikk elérhető itt.
Varga Jennifer / 24.hu Budapest legnagyobb víztároló medencéje, a Gellérthegyi Gruber József víztároló az éves tavaszi nagytakarítás előtt. A Fővárosi Vízművek létesítményének két kamrájában 106-106 oszlop magasodik, és összesen 80 millió liter víz tárolására alkalmas.
Marjai János / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu Balra Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó munkatársaival beszél, miután leadta szavazatáta 2022-es országgyűlési választások során a Zugligeti Általános Iskolában, Budapest3. számú választókerületében. Jobbra pocsolyába süllyedő plakátok a választást elveszítő ellenzék eredményváró rendezvényén a városligeti műjégpályán, 2022.április 3-án.
Mohos Márton / 24.hu Szalai Ádám utolsó válogatottbeli mérkőzése előtt hallgatja a Himnuszt a Magyarország–Olaszország Nemzetek Ligája találkozót megelőzően a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án.
Mohos Márton / 24.hu 2022 elején a vas-oxiddal szennyezett Sajó egy része rozsdaszínűvé változott, ésegy húsz kilométeres szaka- szon teljesen kipusztult a folyó élővilága is. Képünk május 28-án készült Alsósajónál. A teljes cikk elérhető itt.

Mohos Márton / 24.hu A Visegrádi utca belső szakaszát sokan csak faluként emlegetik. Megnéztük, kik állnak a kirakatok és pultok mögött, és mi kovácsolja őket közösséggé. A teljes cikk elérhető itt.
Mohos Márton / 24.hu Olena öleli át fiát Monoron, egy menekülteket befogadó család otthonában április 29-én. Egészen október végéig fogadták a rászorulókat, ellátásukból oroszlánrészt vállalt a magyar-francia édesanya, Katia Fuchey. Összesen 231-en fordultak meg náluk a nyolc hónap alatt. A teljes cikk elérhető itt.
Varga Jennifer / 24.hu A 11 éves Luca szobájában készülődik, hogy az est folyamán a Budapest Bike Maffia Vitamin Kommandó csapatához csatlakozva hajléktalanoknak segítsen. A teljes cikk elérhető itt.
Marjai János / 24.hu Nagy erőkkel szállta meg a NAV a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit költségvetési csalás gyanújával. Pattanásig feszült a hangulat a Dankó utcában, ahol az újságírók és a fotóriporterek egy része az ablakon, Iványi Gábor és több politikus végül a kapun át jutott be a területre.
Farkas Norbert / 24.hu Az idén is úgy intettek búcsút Mohácson a télnek, ahogyan évszázadok óta szokás: busójárással. Busók, sokácok és látogatók a város Széchenyi terén rakott máglya körül. A teljes cikk elérhető itt.
Szajki Bálint / 24.hu Az 55 éves volt traktorista, Török Zoltán tanyája Csongrád-Csanád vármegyében található, ahol válása és gyermeke kirepülése után egyedül maradt. Élelmét földjének művelése biztosítja. Egy tehenet tart, mondván, ne legyen már „marha egymaga” ezen a tanyán.
Farkas Norbert / 24.hu Fejesugrás a majálisba. A Város- ligetben azokat a pillanatokat kerestük a munka ünnepén, amelyek arról beszélnek, mennyifélének látszódhatunk: egyszer óriáskerék emlékeztet a képzelet határtalanságára…máskor pedig állatfigura teszi meg ugyanezt. A teljes cikk elérhető itt.
Szajki Bálint / 24.hu Valahol Rákosliget határában, a Bártfai utca meghosszabbításában és az üres földek határán fekszik egy régi zsidó temető. Szappanos Lajos három éve lakik itt. A teljes cikk elérhető itt.
Farkas Norbert / 24.hu 1982-ben egy álmos pesti külvároson vágott át a megépülő M3-as autópálya. Azóta lett zajvédő fal és felüljáró is. A környék örökre megváltozott. A teljes cikk elérhető itt.
Szajki Bálint / 24.hu Mikó Sándor suttogó, igaz, nem ez a kedvenc szava. Ő inkább használja az angol libertyből eredő szabad munka vagy földi munka kifejezést. A teljes cikk elérhető itt.
Varga Jennifer / 24.hu Kengyia egy tíz margitszigetnyi terület, ami a mostani Szerbia területén fekszik, bár pontos hovatartozása kérdéses. Igazából a „senki szigete”: horvát felségterület, amit szerb gyűrű vesz körül. Népek, kultúrák, vallások találkoznak ezen a tájon. Hol barátkoznak, hol egymásnak feszülnek. A teljes cikk elérhető itt.
Adrián Zoltán / 24.hu Balra hagyományőrző disznóvágás és böllérverseny Nemesgör- zsönyben 2023. február 18-án. Jobbra feldolgozásra váró disznó- tetem az ukki hagyományőrző disznóvágáson és kolbásztöltő versenyen 2023. január 28-án. A teljes cikk elérhető itt.
Mohos Márton / 24.hu A Geleta család kiskunsági tanyáján jártunk egy kiemelkedő intelligenciájú elsős gyerek miatt. A tanyán nincs áram, a közkútról kell vinni az ivóvizet. A teljes cikk elérhető itt.

Adrián Zoltán / 24.hu Kicsit még mindig utcai látványosságnak számít, de Magyarországon is egyre többen használják az eredetileg Dániából származó teherbringákat: budapesti használóikat fényképeztük. A teljes cikk elérhető itt.
Farkas Norbert / 24.hu Vilmos 19 évesen egy kocsmai verekedés során megölt egy rendőrt, aki egyébként egykori osztálytársa és jó barátja is volt. Húsz év börtön után szabadult, az utcára került, majd a főváros határában egy kunyhóban próbált szerencsét. Megnéztük, hogyan építtette fel újra az életét. A teljes cikk elérhető itt.
Szajki Bálint / 24.hu A harminc méter magas zalaszántói Béke Sztúpa egyike Európa legnagyobb buddhista szentélyeinek. A tömör épületet maga a dalai láma szentelte fel, tömör belsejében pedig egy életfa mellett Buddha-ereklyék találhatók. A teljes cikk elérhető itt.
Szajki Bálint / 24.hu Anikó városról városra menekült tizenkét éves fiával bántalmazó párja elől, míg végül az Üdvhadsereg egyik anyaotthonába költözött. Az otthon körülbelül negyven ember befogadására alkalmas, a várólistán ugyanennyien vannak. A teljes cikk elérhető itt.
Adrián Zoltán / 24.hu és Varga Jennifer / 24.hu Balra pedagógusok jogállását és munkáját szabályozó státusztörvény elfogadása elleni tüntetés, amely a Belügyminisztérium elől indult, majd a karmelita kolostor előtt végződött 2023. április 24-én. Jobbra egy tiltakozó a rendőrsorfallal szemben a 2022. július 13-án, a kataszabályok módosítása ellen tartott demonstráción. Novák Katalin köztársasági elnök pár nappal később aláírta a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt.

Mohos Márton / 24.hu A Velencei-tó vízállása 2022. július 30-án, szombaton 10 órakor érte el Agárdnál a negatív rekordot jelentő 62 centimétert, ez aztán 61-re csökkent. Az alacsony oxigénszint miatt néhány helyen haltetemekbe lehetett ütközni, az élővilág oxigénellátásának érdekében a hajnali órákban szivattyúval forgatták a vizet. A teljes cikk elérhető itt.
Varga Jennifer / 24.hu Fina Vizes Világbajnokság, a férfi toronyugrás fináléja 2022. július 3-án a Duna Arénában. A teljes cikk elérhető itt.
Mohos Márton / 24.hu és Marjai János / 24.hu Balra tüntetés az Egységes Diákfront szervezésében a Belügy- minisztérium épülete előtt 2022. november 30-án, miután a nap folyamán nyolc, korábban polgári engedetlenségben részt vevő fővárosi tanárt bocsátottak el az állásából. Jobbra Ukrajna orosz megszállása ellen tartott tüntetés a budapesti orosz nagykövetség előtt 2022. február 26-án.
Mohos Márton / 24.hu Az idén 17. alkalommal rendezték meg az Automobil és Tuning Show-t Budapesten, ami az autóbolondok kedvelt eseménye. Driftbajnokság, autóhangverseny – néhány program a három napra égettgumi-füstbe és kipufogógázba burkolt Hungexpóról. A teljes cikk elérhető itt.
Varga Jennifer / 24.hu A pankráció egyszerre történetmesélés, show és küzdősport, amelyben az előadókészség is komoly szerepet kap. Flitteres jelmezek, kemény összecsapások, érzelmekkel teli arckifejezések kalauzolják el a nézőt ebben a rejtelmes világban. A teljes cikk elérhető itt.

The post A képek, amelyeknek köszönhetően mind szemtanúi lehetünk a hazánknak first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed