Friss Hirek

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a burgonya áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

Hogyan hódította meg egy gumó pár évszázad alatt a világot?
Tényleg a szegények eledele a krumpli, vagy tartogat kihívásokat a csúcsgasztronómia számára is?
Miért váltott ki olykor tömeghisztériát, és miért hitték azt, hogy lusta burgonyavért okoz a gyári munkásoknál?
Ha valójában nem is hizlal a krumpli, akkor miért nem ehetünk állandóan hasábburgonyát?
Miért igazságtalan a dietetikus szerint, hogy a krumplinak rossz a píárja?

The post A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja? first appeared on 24.hu.


Exit mobile version