A méltó meghalásért perelő Karsai Dániel kitett egy videót arról, hogy két év alatt mennyit romlott az állapota

Friss videót posztolt ki fizikai állapotának változásáról Karsai Dániel. Az alkotmányjogásznál tavaly nyáron diagnosztizáltak ALS betegséget, ami a központi idegrendszer mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős izmainak pusztulásával, idővel teljes bénulással és fulladással jár. A betegség kialakulásának pontos okai nem ismertek, így nem is gyógyítható. Sokak mellett a világhírű asztrofizikus Stephen Hawking is ebben szenvedett.

A 46 éves Karsai a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán pereskedik azért, hogy maga dönthessen az élete végéről. Az aktív életvégi döntések ugyanis nem legálisak Magyarországon.

A videóban a fizikailag csúcsformában lévő Karsai pontosan két évvel ezelőtt megtartott ju-jitsu övvizsgájának felvételeit vágták össze azzal, hogy jelenleg hogyan tud talpra állni fekvő helyzetből, a gyógytornája végén.

„A célom vele nem az önsajnáltatás, hanem minél teljesebb kép adása a helyzetről, amiben vagyok.” – írta a videó mellé az alkotmányjogász.

Karsai Dániel a 444-nek adott interjúban arról beszélt: „a reménytelenségben önmagában reményt tud adni, hogy van lehetőség méltósággal elmenni”.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed