A palesztinok szerint gyerekek is meghaltak Hán Juniszban

Palesztin jelentések szerint vasárnap reggel tízen meghaltak, több tucatnyian megsebesültek Hán Juniszban, amikor felrobbant egy ház. A halottak többsége gyerek volt.

Azt is közölték, hogy tüzérségi lövedékek csapódtak be az Európai Kórház közelében, és több, az övezet középső részén fekvő menekülttábornál, valamint Gáza város keleti részén. A harcokban jelentősen megrongálódott a Gázai övezet legrégebbi és legnagyobb mecsetje, a Nagy Al-Omari Mecset. A térség  egyik legjelentősebb történelmi épületének megrepedtek az alapjai, megsemmisültek a belső csarnokok, de a minaretje sértetlen maradt. Az MTI által idézett izraeli hadsereg szerint a Hamász terrorista tevékenységre használta a mecsetet, terroristákat és egy alagút lejáratát is megtalálták.

Közben Katar, Egyiptom, Jordánia, Szaúd-Arábia, Törökország és a Palesztin Hatóság külügyminiszterei felszólították az Egyesült Államokat, hogy fokozza az Izraelre gyakorolt nyomást a tűzszünet érdekében. A külügyminiszterek csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy Washington megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali gázai tűzszünetről szóló határozatát.

The post A palesztinok szerint gyerekek is meghaltak Hán Juniszban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed