A szexuális élet hiánya sok egészségi problémát okozhat

Az egészségesen gondolkodó emberek úgy vélik, hogy az élet akkor teljes, ha ahhoz szorosan hozzátartozik a szexuális élet is. Akárhány évesek is vagyunk, a jó szex nagyon is pozitív hatást gyakorol nemcsak a lélekre, de a testi egészséget is fokozza.

Léteznek olyan házasságok, ahol a szexuális együttlétek egyre inkább megritkulnak. A nőkben a menopauza szakaszában alakul ki egyfajta ellenérzés a szexet illetően. Hivatkoznak alacsony libidóra, fejfájásra, pedig a jó szexuális élet még a menopauza tüneteit is csökkenti. A probléma ott kezdődik, hogy nagyon sokan tabuként kezelik a szexet mint témát, és még a házastársukkal sem szeretnek megosztani a testükkel, érzéseikkel kapcsolatban semmit. Pedig a jó házasság alapja a jó szexuális élet és a jó kommunikáció. Mutatjuk is, hogy miért nem szabad hanyagolni a szeretkezést még idősebb korunkban sem!

A szex hiánya megnöveli a magas vérnyomás kockázatait. Egy-egy jó szeretkezés ugyanolyan hatással van a testre, mintha csak sportolnánk. Emellett csökkenti a szorongást és a stresszt is, és így a vérnyomást is mérsékli.

Számos tanulmány számolt be arról, hogy a férfiak egészségét is védi a rendszeres szexuális élet, ugyanis pozitívan hat a prosztata egészségére. Amennyiben egy házasságban már nem élnek nemi életet a felek, akkor a férfiaknál általában valamilyen prosztataprobléma alakul ki.

A rendszeres szexuális élet a keringésnek is jót tesz, ugyanis fokozza a véráramlást, ez pedig a szív egészségét is védi. A homocisztein-szint is csökken, ami tovább javítja a szív egészségét.

A menopauza szakaszába lépő hölgyek sok tünet miatt hanyagolják a szexuális életet. Panaszkodnak hüvelyszárazságra, amely valóban egy nagyon kellemetlen probléma, azonban a síkosító használatával ez a gond könnyen orvosolható. Szex közben pedig a hüvely véráramlása fokozódik, ami pozitívan hat a hüvely egészségére.

A házasélet még az immunrendszer egészségét is fokozza. Hatására olyan antitestek termelődnek, amelyek védelmet jelentenek a különféle betegségekkel szemben.

Szex hatására endorfin, azaz boldogsághormon termelődik a szervezetben, amely nemcsak a szorongást enyhíti, de csökkenti a fejfájást, a végtagfájdalmat, illetve még az ízületi gyulladásból fakadó fájdalmat is.

A jó szex még az alvás minőségét és mennyiségét is javítja. Minél jobban tudunk aludni, annál nagyobb esély van arra, hogy éjjel regenerálódni tud a szervezetünk.

Az afrodiziákumok segíthetik a szexuális élet javulását. Az afrodiziákumok az anyagok típusai szerint csoportosíthatók. Léteznek olyan ételek, amelyek növelik a szexuális vágyat, ilyen például az osztriga, a méz, a csokoládé, szamóca, a pisztácia, az alma. Gyógynövények is léteznek, amelyek fokozzák a libidót, ebbe a kategóriába tartozik a ginszeng, a Ginkgo biloba vagy a maca.

Az afrodiziákumok fokozzák a véráramlást és az élvezetet, illetve hatással vannak a nemi hormonokra. Az afrodiziákumok olyan anyagok, amelyek növelik a nemi hormonok, például az ösztrogén és a tesztoszteron szintjét. Ezen kívül befolyásolják a szexuális vágyat meghatározó neurotranszmittereket, például a szerotonint és a dopamint.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed