A Tisza Párt mellett a Jobbik és a Megoldás Mozgalom is az Európai Néppárt frakciójába ülne be

A Tisza Párt, a Jobbik és a Megoldás Mozgalom is az Európai Néppárt frakcióját választaná, ha bejutna az Európai Parlamentbe – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Magyar Péter azt mondta, nem zavarná, ha a KDNP-s Hölvényi György is a Néppárt frakciójában maradna. Szerinte erről a kérdésről az európai pártcsaládnak kell döntenie.

A Fidesz továbbra sem döntött a kérdésben. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója márciusban azt mondta a 444-nek, négy opciójuk van. Az Európai Konzervatívok és Reformistákat választják vagy az Identitás Demokrácia frakciójába ülnek be, esetleg az ezek egyesüléséből létrejövő új parlamenti formációt választják. De az sem kizárt, hogy maradnak független képviselők.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta, az Identitás és Demokrácia nevű frakciót választanák, mert ott ülnek legfontosabb európai szövetségeseik, a német AfD képviselői. A szélsőjobboldali, oroszbarát frakcióban jelenleg nincs magyar politikus.

Az MSZP-vel és Párbeszéddel közös listán induló Demokratikus Koalíció maradna mostani pártcsaládjában, a Szocialisták és Demokraták frakciójában. A Momentum pedig a liberális Renew Europe pártcsaládban tennné ugyanezt.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt a zöldpárti frakciót, azon belül is a kalózpárti csoportot választaná, ha bejutna az EP-be.

Az EP-választáson a fentieken kívül még három párt indul. A Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, az európai zöldek által felfüggesztett LMP és a Vona Gábor-féle Második Reformkor azonban nem nyilatkozott legfrissebb terveiről az RTL-nek.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed