A Vatikánban fogadta Ferenc pápa az őt kommunistázó argentin elnököt

Öleléssel köszöntötte egymást Ferenc pápa és az új argentin elnök, Javier Milei a vatikáni Szent Péter-bazilikában vasárnap egy argentin nővér szentté avatási miséjén. Milei korábban a lekommunistázta a katolikus egyházfőt, akit gonosznak és balos szélhámosnak is hívott már.

Javier Milei második európai útja elnökként a Vatikánba vezetett, miután az idei év elején a svájci Davosban rendezett nemzetközi gazdasági fórumon járt. Ferenc pápa hétfő reggel fogadja hivatalos négyszemközti találkozón Argentína új elnökét.

A témák között szerepelhet a pápa esetleges látogatása hazájában, hiszen Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires volt érseke 2013-as pápává választása óta nem járt Argentínában. Korábban szokás volt, hogy a külföldi pápák első útjai között szerepelt saját országuk meglátogatása.

Az argentin elnök María Antonia de Paz y Figueroa szentté avatásán vett részt. María Antonia de Paz y Figueroa a 18. században, a jezsuita rend Argentínából való kiutasítását követően, a jezsuiták tanításait követve lelkigyakorlatos női rendházat alapított Buenos Airesben. Ő az argentin egyház első női szentje.

Ferenc pápa a Szent Péter téren délben mondott beszédében a betegek február 11-i világnapjára emlékeztetett, amelyet 1993-ban vezettek be. A pápa hangoztatta, hogy a betegeknek mindenekelőtt emberi közelségre van szükségük szeretteik és az egészségügyi dolgozók részéről is. A pápa az egyház közelségét hangoztatta a beteg és törékeny emberek iránt.

Milei hazájában egy salátatörvényt próbál átvinni a törvényhozáson. Az ország politikai, társadalmi és gazdasági szerkezetének jó részét átformáló vészhelyzeti rendeletcsomag egyelőre fennakadt a képviselőházon.

Kapcsolódó
Első nagy dobásával egyből átformálná Argentínát a láncfűrészes elnök
Javier Milei neoliberális sokkterápiával kerülné el a bibliai léptékű társadalmi katasztrófát. A magát anarchokapitalistának tituláló elnök megindította az első igazán komoly támadását az állam ellen.

(MTI)

The post A Vatikánban fogadta Ferenc pápa az őt kommunistázó argentin elnököt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed