A volt tanácsadója indul az ellenzék jelöltjeként Baranyi Krisztina ellen Ferencvárosban

Dr. Gegesy Ferencet kérik fel az ellenzéki képviselők és civilek, hogy induljon el a polgármester-választáson Ferencvárosban a jelenleg a kerületet vezető Baranyi Krisztina ellen, írja Facebookon Torzsa Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő.

Gegesy a rendszerváltástól 2010-ig vezette a kerületet, majd januárig Baranyi Krisztina tanácsadója volt.Körülbelül egy hete írtunk arról, hogy Ferencvárosban összeállt egy DK-MSZP-Jobbik választási koalíció a Momentumból távozó képviselőkkel, Takács Krisztiánnal, Takács Zoltánnal és Jancsó Andreával közösen. Utóbbi a párt polgármesterjelölt-jelöltje is volt a 2019-es előválasztáson, március 8-án zárták ki a pártból azzal az indoklással, hogy akadályozta a ferencvárosi polgármester munkáját. Jancsó kanyarokkal teli pályájáról itt írtunk.

Már kampánykiadványokat is készítettek, amiken a párbeszédes Karácsony Gergely fotója és a párt logója is szerepel, annak ellenére, hogy Baranyi szerint megállapodásuk van arról, hogy őt fogják támogatni.

Baranyi videót is posztolt csütörtökön Karácsonnyal közösen, amiben a főpolgármester azt mondja, Baranyit támogatja, a szórólapokon lévő állításokkal pedig „mélységesen nem ért egyet”.

Torzsa posztja szerint az ellenzéki képviselők jól együtt tudtak dolgozni az elmúlt öt évben, ezért együtt indulnak a 2024-es választáson. „Mi, ellenzéki képviselők 500 nappal ezelőtt kezdeményeztünk tárgyalást Baranyi Krisztinával és ezt további hat alkalommal megismételtük. Baranyi Krisztina egyik megkeresésünkre sem reagált érdemben, majd bejelentette, hogy az ellenzéki képviselők támogatása helyett egy saját magáról elnevezett egyesület színeiben indul a választáson”.Azt írja, győzelemre készülnek, ehhez pedig szerinte nem egy pártpolitikusra van szükség, „hanem egy olyan pártok felett álló, független szakemberre, akinek nevéhez és múltjához nem fér kétség, aki képes vezetni az ellenzéki oldalt Ferencvárosban és már bizonyított, hogy vele fejlődik Ferencváros. Ezért az ellenzéki képviselők és 36 civil dr. Gegesy Ferencet kérik fel, hogy induljon el a 2024-es önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként”.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed