Arab közvetítéssel jött létre megállapodás újabb fogolycseréről Ukrajna és Oroszország között

Az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével Ukrajna és Oroszország megállapodott 100-100 hadifogoly kicseréléséről – jelentették be pénteken Abu-Dzabiban.

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramon közzétett bejegyzésében méltatta az Egyesült Arab Emírségek humanitárius közvetítését. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a fogolycserét felügyelő ukrán testület is nagyra értékelte az arab közvetítést.

Az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztériuma közölte, hogy idén ez már a harmadik ilyen jellegű erőfeszítése volt Oroszország és Ukrajna között, és felszólította a feleket a diplomáciára, a párbeszédre és a harcok visszaszorítására – jelentette a WAM, az emírségek állami hírügynöksége.

Ukraine returns its people and will make every effort to continue prisoner exchanges. So that our people can come back home. I thank everyone who assists us in this and ensures this outcome. pic.twitter.com/2YakQePeM6

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 9, 2024

The post Arab közvetítéssel jött létre megállapodás újabb fogolycseréről Ukrajna és Oroszország között first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed