Áram nélkül maradt egész Herszon az orosz támadások miatt

Áramellátás nélkül maradt a dél-ukrajnai Herszon város a csütörtöki orosz tüzérségi csapások miatt – közölte Olekszandr Prokugyin, a régió kormányzója a Telegramon.

A kormányzó hozzátette, hogy a szakemberek már hozzáláttak a vészhelyzeti helyreállítási munkálatoknak, és „felszámolják az ellenséges támadás következményeit”.

A kormányzó egy másik bejegyzésében arról is hírt adott, hogy délelőtt az orosz csapatok rálőttek egy civil személygépkocsira a régióbeli Teksztilne faluban. A támadásban egy 43 éves férfi meghalt.

Az ukrán energetikai minisztérium közölte, hogy a csütörtöki orosz támadások során két energetikai létesítmény hét dolgozója szenvedett sérüléseket, egy közülük súlyos állapotban van. A DTEK ukrajnai energiaszolgáltató magánvállalat korábban közölte, hogy az orosz hadsereg az éjjel megtámadta egyik hőerőművüket, aminek következtében három ott dolgozó megsérült, az állomás berendezései súlyosan károsodtak – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda. A hírportál hozzátette: az állami Ukrenerho vállalat arról számolt be, hogy az éjszakai orosz támadások következtében Ukrajna négy régiójában, Vinnicja, Dnyipropetrovszk, Donyeckben és Kijev régióban polgári energetikai infrastrukturális létesítmények rongálódtak meg.

(MTI)

The post Áram nélkül maradt egész Herszon az orosz támadások miatt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed