Ausztria fokozza a határmenti ellenőrzéseket a német drogliberalizáció miatt

Ausztria fokozza az ellenőrzéseket az osztrák–német határ közelében a Németországban hatályba lépett drogliberalizáció miatt – közölte az osztrák belügyminisztérium.

Az új németországi drogtörvény megengedi minden 18. évét betöltött német lakosnak legfeljebb 25 gramm marihuána birtoklását, továbbá három kannabisznövény tartását rekreációs célú felhasználásra, illetve kimondja azt is, hogy július 1-től minden felnőtt csatlakozhat kannabisztermelő nonprofit szervezetekhez, ahol marihuánát vásárolhat.

Ausztria nem tervezi követni Németország példáját, sőt meg akar akadályozni bármiféle drogkereskedelmet az osztrák-német határon. „A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tervez, különösen a Németországgal határos tartományokban, hogy a függőséget okozó szereket és a kábítószer hatása alatt álló járművezetőket kivonják a forgalomból” – közölte Gerhard Karner osztrák belügyminiszter, aki szerint az intézkedés az összes úthasználó védelmét szolgálja.

A belügyminisztérium közlése szerint az ellenőrzésekhez civil ruhás rendőröket és regionális közlekedési hatóságok szakembereit csoportosítják át, akik képzésükből adódóan felismerik a kábítószer-használat tüneteit. (MTI)

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed