Az amerikai felnőttek fele szerint Izrael túl messzire ment a gázai háborúban

Az Associated Press (AP) és a NORC közvélemény-kutató központ felmérése szerint az amerikai felnőttek fele úgy véli, hogy Izrael túl messzire ment a gázai háborúban.

Összességében az amerikai felnőttek 31%-a helyesli Joe Biden elnök konfliktuskezelését, ezen belül a demokratáknak csak 46%-a. Biden számára figyelemre méltó, hogy a demokrata párti fiatalok közül 10-ből mintegy hét nem helyesli a konfliktushoz való hozzáállását. Az amerikai felnőttek 50 százaléka úgy véli, hogy Izrael katonai offenzívája túl messzire ment – derült ki a felmérésből. Ez a novemberben végzett AP-NORC felméréshez képest 10 százalékkal emelkedett.

A felmérés szerint a republikánusok 33%-a gondolta úgy, hogy Izrael katonai válasza túl messzire ment, szemben a novemberi 18%-kal, míg a függetlenek 52%-a mondta ezt, szemben a 39%-kal. A felmérés szerint a demokraták 62%-a nyilatkozott így, ami nagyjából ugyanannyi, mint novemberben.

Az eredményekről az AP így számolt be:

A törésvonalak egyre nagyobbak Biden demokrata bázisán belül, és néhány kulcsfontosságú demokrata blokk, amelyre Bidennek valószínűleg szüksége lesz, ha második ciklusát is meg akarja nyerni, elégedetlen a konfliktus kezelésével.

The post Az amerikai felnőttek fele szerint Izrael túl messzire ment a gázai háborúban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed