Az Emag Magyarország új vezetője Románia legbefolyásosabb női vezetőinek egyike

Decembertől Daradics Kinga az Emag Magyarország ügyvezető igazgatója. A kiskereskedelem, a technológia, a fintech vagy az energetika területén jártas szakember korábban a MOL Románia vezetője volt.

A Forbes magazin román kiadása öt alkalommal választotta be a legbefolyásosabb női vezetők listájára Daradics Kingát, az International Women’s Forum pedig a globális feltörekvő tehetségei közé választotta.

A magyar szakember kinevezésével az Emag a következő lépést teszi meg a magyar piac iránti elkötelezettségének megerősítésében, miután a vállalat a közelmúltban felavatta 117 ezer négyzetméteres logisztikai bázisát Dunaharasztiban – írják a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményükben.

A korábbi ügyvezető igazgató, Daniel Spiridon a továbbiakban a Fashion Days (az eMAG Csoport divatra fókuszáló online platformja) regionális irányításáért felel.

„Bízunk abban, hogy személyében a magyar piac alapos ismerete jól kiegészíti majd regionális e-kereskedelmi szaktudásunkat, valamint a technológiai és logisztikai infrastruktúrába történő beruházásainkat” – írja az Emag közleménye Daradicsról.

Daradics Kinga tanulmányait több hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményben végezte, többek közt a Harvard Business Schoolon, a Thunderbird Arizonán, a University of Sheffielden és a Corvinus Egyetemen tanult.

Munkája során jelentős nemzetközi tapasztalatra tett szert mind profitorientált, mind nonprofit területeken. Többek közt a MOL Románia ügyvezető igazgatója volt, később pedig az IT szektorban digitális transzformáció, szoftverfejlesztés, fintech területeken dolgozott, legutóbb a Neominds.tech társalapítójaként.

Magyarország első fenntartható befektetésekkel (ESG) foglalkozó alapja, az Impact Ventures felügyelőbizottsági tagja, az Institute of Directors Hungary elnöke. Több mint hét éve tagja a nemzetközi Fiatal Elnökök Szervezetének (YPO), ahol európai igazgatósági tagként tevékenykedik.

A Forbes magazin román kiadása öt alkalommal választotta be a legbefolyásosabb női vezetők listájára, az International Women’s Forum pedig a globális feltörekvő tehetségei közé választotta Daradics Kingát.

The post Az Emag Magyarország új vezetője Románia legbefolyásosabb női vezetőinek egyike appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed