Az Európai Bizottság jelentése cáfolja a nemzeti konzultáció egyik kérdését

Brüsszel az elmúlt években sok százezer euróval támogatott palesztin szervezeteket. A támogatás egy része a Hamász terrorszervezethez is eljutott. Európában bevándorlók tömegei ünneplik a közel-keleti terrortámadásokat, így a Brüsszel által ösztönzött bevándorlás révén a terrorizmus ma már Európát is fenyegeti

– áll a legújabb nemzeti konzultációban, amire most cáfolat érkezett Brüsszelből.

A Telex szúrta ki, hogy az Európai Bizottság közzétette a jelentését, miszerint felülvizsgálták a támogatási rendszereiket, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy a palesztinoknak szánt uniós támogatások nemkívánatos helyekre jutottak volna – például hamászos terroristákhoz.

Alig két nappal a Hamász izraeli vérengzése után éppen Várhelyi Olivér, Fidesz által delegált szomszédságpolitikáért is felelős biztos jelentette be, hogy az EU leállítja a palesztinoknak adott segélyeket, hogy aztán később az Európai Bizottság, amelynek ő is tagja, ugyanennek az ellenkezőjét jelentse be. A nemzeti konzultációban leírtakhoz hasonlóan Várhelyi is azzal érvelt a segélyek leállítása mellett, hogy az EU-s pénzek egy részére terroristák teszik rá a kezüket. A felülvizsálatot is ezt követően rendelték el.

Kapcsolódó
Épp abba szaladt bele a magyar uniós biztos, amiért a kormány a többi uniós vezetőt kritizálja
Várhelyi Olivér bejelentette, hogy az EU leállítja a palesztinoknak adott segélyeket. Hogy aztán később az Európai Bizottság, amelynek ő is tagja, az ellenkezőjét jelentse be.

The post Az Európai Bizottság jelentése cáfolja a nemzeti konzultáció egyik kérdését first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today