Az iOS 17.2-vel jöhetnek a külső forrásból származó appok

A harmadik felek alkalmazásboltjainak használata mellett lehetővé válik a külső forrásból származó alkalmazások telepítése is legkésőbb az iOS 17.2-vel.

Android rendszeren az ilyen alkalmazásokat APK fájlokból szokás telepíteni, iOS-en és iPadOS-en ehhez hasonlóan működő csomag az IPA, melyet eddig csak nagyon körülményesen lehetett telepíteni.

Az iOS 17.2-vel jöhetnek a külső forrásból származó appok – illusztráció

Az Európai Unió digitális piacokat szabályozó DMA-jának köszönhetően az Apple-nek is lehetővé kell tennie a külső forrásból származó alkalmazások telepítését és a harmadik felek alkalmazásboltjainak elérhetőségét.

A vállalat haladékot kért, amit az EU el is fogadott, az almás cég ígérete szerint a lehetőség legkésőbb az iOS 17.2-es frissítéssel érkezik meg 2024-ben.

Beadta a derekát az Apple, jövőre jönnek a harmadik felek alkalmazásboltjai az EU-ban?

Az Apple több okból sem örülhet a változásnak, hiszen az App Store-ból származó bevételei csökkenhetnek, ráadásul az iPhone-ok zárt rendszerből fakadó biztonsági előnye az Androidos eszközökkel szemben sem lesz olyan kihangsúlyozható, mint korábban.

A Morgan Stanley elemzői szerint az Apple sikeresen levezényli a változásokat, a biztonság, a központosított elérés és a kényelem, amit az App Store nyújt, visszatarthatja a felhasználókat az alternatívákra váltástól.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed