Az orosz invázió támogatásával vádolják az ukrán legfelsőbb bíróság egyik tisztviselőjét

Oroszország inváziójának támogatásával az ukrán legfelsőbb bíróság egyik tisztviselőjét gyanúsítják – írja az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) február 5-én tájékoztatása alapján a Kyiv Independent. A férfit nem nevezték meg, csak annyit mondtak, hogy egy osztályvezetőről van szó.

Az SZBU közölte, hogy a bizonyítékok között olyan rögzített beszélgetések is szerepelnek, amelyekben a férfi azt mondta, Ukrajnának át kellene adnia Oroszországnak Odesza és Herszon régióit. Azt is elmondta, hogy támogatja a Wagner-zsoldosokat, és reméli, hogy az SZBU szerint újabb orosz kísérletet tesznek az ukrán területek, köztük Lviv elfoglalására.

A bűnüldöző szervek átkutatták a gyanúsított lakóhelyét, és mobiltelefonokon és számítógépeken bizonyítékokat találtak az ukrajnai orosz invázió támogatására. A kutatás során csaknem 300 kézi lőfegyver-patront, „Kreml-barát” irodalmat és „illegális megfigyelésre” szolgáló felszerelést is lefoglaltak.

A férfit hivatalos személy által elkövetett, Ukrajna elleni orosz fegyveres agresszió igazolása, jogosnak elismerése vagy tagadása, illetve annak résztvevőinek dicsőítése bűntettével gyanúsítják.

Az SZBU közölte, hogy még zajlik a nyomozás, de a gyanúsított akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. Az nem derült ki, hogy a férfi előzetes letartóztatásban van-e.

The post Az orosz invázió támogatásával vádolják az ukrán legfelsőbb bíróság egyik tisztviselőjét first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed