Az úszóelnök szerint a világbajnok Kós Hubert követi legendás edzőjét

A párizsi olimpiáig biztosan a legendás edző, Bob Bowman irányításával készül Kós Hubert világbajnok úszó.

A tréner kedden jelentette be, hogy elhagyja az Arizona State Sun Devils csapatát, amelyet a hétvégén története első egyetemi bajnoki címéhez segített, és a jövőben a Texas egyetemen felel majd az úszóprogramért.

„Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább.

De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan

– nyilatkozott Kós a magyar szövetségnek.

A szervezet honlapján az is olvasható, hogy a 21 éves sportoló megosztott egy sokat mondó részletet is a történtekről. Bowman a csapatmítingen esedékes bejelentés előtt egyedül az ugyancsak világbajnok Marchand-nal – aki sajtóértesülések szerint követi mesterét Austinba, a Texas egyetemre – tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést:

Hubira is mindenképpen vigyázni fogok

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke „teljesen nyugodt” Kós Huberttel kapcsolatban. A MÚSZ elnöke az M1 aktuális csatornának azt mondta, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzője új állomáshelyének költségvetése sokszorosa az Arizona State-ének, Bowman itt egy új szupercsapatot építhet majd, és biztos benne, hogy itt folytatja majd Kós Hubert is.

Az Arizona State Sun Devils színeiben az NCAA-versenyen 1650 yardos gyorsúszásban győzött Sárkány Zalán. Vele kapcsolatban Wladár Sándor elmondta, neki vélhetően kicsit nehezebb a helyzete, ami néhány napon belül rendeződhet.

The post Az úszóelnök szerint a világbajnok Kós Hubert követi legendás edzőjét first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed