Azonnal törölje ezeket a veszélyes alkalmazásokat

A McAfee kiberbiztonsági szakértői 13 rosszindulatú alkalmazást azonosítottak a Google Play Áruházban, amelyek komoly adatvédelmi és biztonsági kockázatot jelenthetnek az Android-felhasználók számára, írja a GizChina.

A kártékony programokat hasznos eszközöknek, illetve segédprogramoknak álcázzák: van köztük kalória-, lépésszámláló, valamint logókészítő app is, de a legnagyobb számban a horoszkóp alkalmazások képviseltetik magukat. Az appok súlyos veszélyt jelentenek az adatainkra, mivel számos jogosultságot kérnek a felhasználótól.

Valójában azonban a háttérben kapcsolatot építenek ki a támadó szerverével, így az alkalmazások által hozzáfért adatokat a támadók is látják, és el is lophatják.

A Google bár időközben törölte az érintett az alkalmazásokat, akinek még ott van a mobilján, az nem nyugodhat meg teljesen, ugyanis a háttérben az összegyűjtött adatokat elküldik a támadó szervereire. Az alábbi alkalmazásoknak érdemes a körmére nézni:

Essential Horoscope for Android
3D Skin Editor for PE Minecraft
Logo Maker Pro
Count Easy Calorie Calculator
Sound Volume Extender
LetterLink
Numerology: Personal Horoscope & Number Predictions
Step Keeper: Easy Pedometer
Track Your Sleep
Sound Volume Booster
Astrological Navigator
Universal Calculator

Habár a Play Áruházból többnyire biztonságosabb alkalmazásokat letölteni, mint más, ismeretlen forrásból, sajnos ez sem jelent 100 százalékos védelmet. Érdemes körültekintőnek lenni, és csak megbízható, ismert fejlesztőktől beszerezni az appokat.

The post Azonnal törölje ezeket a veszélyes alkalmazásokat first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed