Balog Zoltán kedden tisztázza, milyen szerepe volt a kegyelmi ügyben, amibe belebukott az államfő

Balog Zoltán református püspök négy napja azt jelezte, visszavonul néhány hétre imádkozni, gondolkozni. Az egykori fideszes minisztert a 444.hu személyesen érte utol Ausztriában, ahol kiderült, a volt politikus megszakítja az elvonulását, és kedden nyilatkozatot tesz arról, hogy milyen szerepe volt a kegyelmi ügyben, amibe Novák Katalin köztársasági elnök belebukott.

A portálnak nem akart nyilatkozni az éppen az autójába bepakoló Balog. Mint mondta, komoly dologról van szó, amire fel akar készülni, és egyeztetni akar róla a püspöktársaival. A 444.hu újságírójának kérdésére a püspök megerősítette, hogy a kegyelmi ügyben fog megszólalni kedden.

Közben a Telex azt írja, hogy a Magyarországi Református egyház vezetése kedd délelőttre berendelte Balog Zoltán püspököt, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

Arról a 444 írt korábban, hogy egyre nagyobb bajban van Balog a kegyelmi botrány miatt. Állítólag kulcsszerepe volt abban, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, miután az pedofil bűncselekmény eltusolásában segédkezett. A Telex és a Direkt36 cikke külön megemlítette, hogy botrány kirobbanása után Novák stábja azzal próbálta menteni a döntést a miniszterelnöknél, hogy az Balog nyomására született.

A lap tudja, hogy a kegyelmi döntés előtt, azaz 2023. április 23-át megelőzően Balog Zoltán találkozót szervezett Novák Katalin és K. Endre felesége között. A portál kormányzati forrásból is úgy értesült, Balognak vállalnia kell a felelősséget az ügyben, ezt várja tőle Orbán Viktor, akinek egykori emberierőforrás-minisztere nemcsak bizalmasa, hanem egy ideig lelkésze is volt.

Igaz, Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azt írta a 444.hu cikkére reagálva: “A baloldali sajtóban megjelent híresztelés Orbán Viktorral és Balog Zoltánnal kapcsolatban ostobaság, hírlapi kacsa. A kormány és a miniszterelnök nem avatkozik bele az egyházak ügyeibe, tiszteletben tartja az autonómiájukat.”

Kapcsolódó
Orbán miért lökte busz alá Novák Katalint? S vajon mit akar Magyar Péter?
Rendkívülit háromharmadolt Bita Dániel, Pető Péter és Nagy József az államfő lemondása és Varga Judit exférjének rogánozása után.

The post Balog Zoltán kedden tisztázza, milyen szerepe volt a kegyelmi ügyben, amibe belebukott az államfő first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed