Friss Hirek

Barbár módon megcsonkították Balatonvilágos ikonikus fűzfáját

Balatonvilágos egy olyan természeti kinccsel lett szegényebb, amihez több százan fűződtek érzelmileg. A Club Aligában megcsonkították a Kádár-sziget ikonikus fűzfáját, ezért az egyesület a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz fordul, abban bízva, hogy egyszer végre változik a jelenleg tapasztalható barbár szemléletmód, tette közzé a hírt  Facebook oldalán az Aligai Fürdőegyesület.

A Kádár-szigeten álló fűzfa – azok számára, aki ismerték a történetét -, a túlélés szimbóluma lett. Törzse ugyanis egyszer egy viharban megtört, és bár az egészsége megsínylette, de a fában akkor még volt annyi életerő, hogy utána újra káprázatos lombkoronát növesszen és kibírjon minden vihart.

Története és gyönyörűsége miatt sok százan érzelmileg szorosan kötődtek a fához.

A Kádár-sziget, és az ott található fűzfa is Natura2000-es védelem alatt áll, többek között ezért is megérdemelte volna az odafigyelést, hogy még sokáig tudjanak benne az arra járók gyönyörködni. Az egyesületet mélységesen elszomorítja a történtek, és úgy érzik, hogy lomb és ágak nélkül a fa a gyökerek elhalnak, és újra nem fog tudni kihajtani a sokak által szeretett és megbecsült fűzfa.

Kapcsolódó
Gázolajjal gyilkolják az egészséges fákat Siófokon
Súlyos rongálások történtek Siófokon.

The post Barbár módon megcsonkították Balatonvilágos ikonikus fűzfáját first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version