Bérlakásokat épít a magyar milliárdosok cége – Nagy-Britanniában 

A Futó-családhoz köthető, a hazai piac vezető ingatlanberuházója, a Cordia Nagy-Britanniában terjeszkedik és elindította első, közel 150 lakásos bárlakás fejlesztési projektjét.

Mi történt? A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia megkezdte első nagy-britanniai bérlakás-építési (BTR, build-to-rent) projektjének kivitelezési munkálatait. A 148 lakásból álló, The Lampworks néven futó fejlesztés Birmingham történelmi városrészében, a Jewellery Quarterben épül. A több mint 200 műemléki épületet felvonultató negyed manapság is fontos gazdasági szerepet tölt be, hiszen ez adja az Egyesült Királyság ékszerkészítő iparának 40 százalékát.

Milyen lakásokat építenek? A lakóházban egy, két és három hálószobás otthonokat alakítanak ki.

Milyen feltételekkel lehet majd bérelni? Birmingham központjában a meglévő, jobbára elavult lakásokhoz képest átlagosan közel 13 százalékkal nagyobb bérleti díj mellett lehet kiadni az eleve erre a célra épített, korszerű otthonokat. Ám egyes lakások az építményben a törvényi előírásoknak megfelelően a mindenkori piaci ár alatt húsz százalékkal lesznek majd elérhetők bérlésre.

Kik a Futureal-csoport fő tulajdonosai? Futó Péter és fia, Futó Gábor. Futó Péter a Forbes 50 leggazdagabb magyart felvonultató listáján 33. helyen végzett, míg Futó Gábor a 18. helyen szerepelt.

The post Bérlakásokat épít a magyar milliárdosok cége – Nagy-Britanniában  appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed