Botka: Kati tíz éve még titkárnő volt, semmi nem alapozta meg, hogy államfő legyen

Nekem három nagy, okos, gyönyörű lányom van, akiket arra nevelünk, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával bármit elérhetnek. Nem könnyítette meg a dolgom, hogy többgenerációs, felső értelmiségi szegedi család lánya lett a NER celebje. Kati tíz éve még titkárnő, kabinetfőnök volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen, Orbán választotta és dobta egy ostoba hiba miatt

– ezekkel a szavakkal kommentálta Szeged polgármestere, Botka László a köztársasági elnök lemondását.

Az országos politikai ügyekben ritkán megszólaló volt szocialista politikus még hozzátette:

Várkonyi Andi pedig az intelligenciában hisz, majd hozzáment Mészáros Lőrinchez! Kati, Andi nem könnyítettétek meg a szegedi lányos apák dolgát!

Novák Katalin 1977-ben született Szegeden, értelmiségi szülők gyermekeként. A város tudományegyetemén jogi diplomát szerzett. Közéleti pályafutását a különböző Orbán-kormányokban töltötte. 2001 és 2003 között külügyminisztériumi referens volt, 2010-ben Orbán visszatérése után tanácsadó lett Martonyi János külügyminiszter kabinetjében. A szocialista kormányok alatt hét évet töltött otthon a gyerekeivel. 2012 és 2014 között Balog Zoltán kabinetfőnöke volt az Emberi Erőforrások Minisztériumában – erre utalt Botka. 2013-ben a külügyi tárca frankofón ügyekért felelős miniszteri biztosának nevezték. 2014-ben család- és ifjúságügyért felelős államtitkár lett a Balog vezette Emmiben. 2017-ben ő váltotta Pelczné Gáll Ildikót a Fidesz alelnöki székében, majd egy évre rá, a soron következő kétharmados siker után országgyűlési képviselő is lett (Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Kövér László után ő szerepelt a lista negyedik helyén). 2020-ban miniszterré avanzsált, a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztot kapta meg. A posztot 2021 végéig tölthette be, ugyanis Orbán időközben őt jelölte Áder János államfő utódjának, akinek a rá következő év tavaszán járt le a mandátuma.

The post Botka: Kati tíz éve még titkárnő volt, semmi nem alapozta meg, hogy államfő legyen first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed