Friss Hirek

Bűnösnek találták Joe Biden fiát, akár 25 évet is kaphat

Három pontban is bűnösnek találta a Delaware állambeli esküdtszék az amerikai elnök, Joe Biden fiát, Hunter Bidentírja a Guardian.

A tárgyalás alapja az, hogy Hunter Biden illegálisan tartott fegyvert, miután 2018 októberében vásárolt törvénytelen módon egy Colt revolvert, ugyanis a vásárláshoz szükséges űrlap kitöltésekor hazudott, mert tagadta, hogy kábítószerfüggő lenne. Ez azonban a bíróság szerint nem volt igaz.

A BBC azt írja Hunter Biden összesen akár 25 év börtönt is kaphat, mégpedig azért, mert fegyvervásárlásakor hamisan nyilatkozott és hamis adatokat közölt, és kábítószer-függőként birtokolt fegyvert közel egy éven át. Ugyanakkor ilyen típusú ügyekben nem szoktak ilyen jelentős börtönbüntetést kiszabni, sőt, az is lehet, hogy pénzbüntetés lesz a végső büntetés.  Az amerikai törvények szerint a fegyvervásárlás és -birtoklás kábítószer-fogyasztók számára tiltott.

Biden ügyvédje szerint azonban az ügyészség nem bizonyította be, hogy Hunter Biden cracket fogyasztott volna abban a hónapban, amikor a fegyvert vásárolta, majd birtokolta. Az ügyvéd hozzátette: Huntert ebben az időszakban senki sem látta kábítószert fogyasztani.

Ennek azonban ellentmondottak Hunter Biden telefonjáról küldött sms-ek, amelyben például egyszer azt írta, épp egy dílerrel találkozik. Szintén sms-t írt arról, hogy épp cracket fogyaszt.

A Hunter Biden elleni büntetőper példa nélküli az amerikai jog- és politikatörténetben abból a szempontból, hogy hivatalban lévő elnök gyermeke még sosem állt bíróság elé bűncselekmény vádjával.

Joe Biden azt nyilatkozta, hogy elfogadja az ítéletet, és tiszteletben tartja a bíróságot, és nem ad kegyelmet fiának.

Hunter Bidennek szeptemberben Kaliforniában kell büntetőbíróság elé állnia, ahol adótörvények megsértésével vádolják. A vádirat szerint 1,4 millió dollár jövedelme után mulasztotta el az adó megfizetését.

Kapcsolódó
A magyarok jobban bíznak Trump külpolitikai érzékében, mint Bidenében
De összességében egyikükről sincs túl jó véleményünk.

The post Bűnösnek találták Joe Biden fiát, akár 25 évet is kaphat first appeared on 24.hu.


Exit mobile version