Csaknem hétmillió forintja bánta, hogy online el akart adni valamit

Már klasszikusnak számító online csalás áldozata lett egy kispáli nő, amikor egy online piactéren meghirdetett egy terméket. 2024. június 6-án jelentkezett nála egy vevő. Az ismeretlen nő felajánlotta, hogy az áru szállításának költségét vállalja. Kért egy nevet és e-mail címet, amire egy csomagküldő szolgálatéhoz megtévesztően hasonlító üzenet érkezett. Az eladó megnyitotta a benne lévő linket, és megadta a telefonjára érkezett kódokat. Ezután a mobilbankjától több sikeres utalásról kapott visszaigazolást. A számlájáról összesen 6 millió 700 ezer forintot emeltek le a csalók – írta a Police.hu.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrség tanácsai, hogy ne legyünk csalók áldozatai:

Mindig legyünk körültekintőek, ha online felületen vásárolunk. Amennyiben megoldható, ragaszkodjunk a személyes átvételhez.
Ha mégis elkerülhetetlen az előre utalás, akkor lehetőleg csak megbízható honlapról vagy ismerőstől vásároljunk.
Ha az utalást választjuk, akkor saját magunk írjuk be számlavezető bankunk honlapcímét, és onnan lépjünk be netbanki felületre.
Ha a csalók mégis sikerrel jártak, azonnal vegyük fel a kapcsolatot bankunk ügyfélszolgálatával, és tegyünk feljelentést a rendőrségen.

The post Csaknem hétmillió forintja bánta, hogy online el akart adni valamit first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed