DK: Nem nyomoz a rendőrség Bayer Zsolt feleségének PCR-tesztek beszerzésére kötött szerződése ügyében

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció képviselője, pártigazgatója egy online közvetített sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint semmi gyanús nincs abban, hogy a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) milliárdokat fizetett ki PCR-tesztekért egy cégnek, amelyet ismerősei vezetnek.

Az ellenzéki politikus felidézte, még októberben írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a beszerzés ügyében. Az írásbeli kérdést Polt Péter helyettese, Ibolya Tibor  feljelentésként értékelte és a rendőrséghez továbbította, Onnan jött meg most a határozat, amely szerint nem vetődött fel az ügyben bűncselekmény gyanúja.

Sebián-Petrovszki László mindezt úgy értékelte, hogy az Orbán-kormány eddigi összes piszkos ügyéhez hasonlóan ezt az ügyet is a szőnyeg alá söpörte Orbán Viktor hatalmi gépezete.

Az Átlátszó korábban arról írt, hogy zetett OVSZ-szerződött cégnek 2021-ben, a szerződés évében az előző évhez képest 23 milliárd forinttal több árbevétele volt. A cég és Bayerné  kapcsolatáról korábban a Válasz Online is írt, az OVSZ vezetője perelt, de azt elbukta.

The post DK: Nem nyomoz a rendőrség Bayer Zsolt feleségének PCR-tesztek beszerzésére kötött szerződése ügyében first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed