Egy kiégett orosz harckocsi darabját ajándékozták Szijjártó Péternek New Yorkban

Az amerikai „Ukrajnát az Egyesült Államokban Támogató Központ” vezetője, Olekszij Prokopenko Szijjártó Péter külügyminiszternek ajándékozta a Kijevért folytatott harcokban kiégett orosz harckocsi egy darabját, tette közzé Prokopenko a Facebook-oldalán.

Kettejük találkozójára a Harvard Egyetemen megrendezett európai konferencia keretében került sor, amelyen európai diplomaták és tisztviselők, diákok és tudósok vettek részt az Egyesült Államokból és az Európai Unióból.

„Ez Oroszországban készült, de Ukrajnában kilőtték és újrahasznosították. Viselje kulcstartóként a lakáskulcsán, hogy ne felejtse el, mi az orosz terror, kérem, emlékezzen a történelem tanulságaira, és arra, mit tettek a szovjet tankok 1956-ban Budapest utcáin” – mondta Prokopenko, miközben átadta a fémdarabot a magyar külügyminiszternek.

Bár Szijjártó Péter szereti az utazásai legkisebb részleteit is dokumentálni Facebook-oldalán, a négy napja tartó amerikai útjáról szóló 37 darab Facebook posztjában nem adott hírt arról, hogy egy ukrán szervezet képviselőivel is találkozott.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed