Egy lakót és két őzgidát is mentettek a tűzoltók az árvíz miatt

Az elmúlt napokban a hazai, illetve az ausztriai vízgyűjtőkön lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására áradás kezdődött meg a Rába és mellékvízfolyásain, különösen kritikus helyzet alakult ki a Pinka-patak mentén – írt meg a Nyugat.hu a Katasztrófavédelem beszámolóját a vasi helyzetről.

A Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati, önkéntes tűzoltókat, önkéntes mentőszervezeteket a hétvégén és a hét első napján több mint száz kárhelyszínre riasztották. A felázott talaj miatt fák fordultak ki, de a feladatok jelentős részét a lakóházak pincéjét és udvarát elárasztó víz eltávolítása, valamint az ingatlanok bevédése adta.

Vas vármegyei rendőrség

Pornóapátiban lakóházak kerültek a víz fogságába, az egyik lakót a szombathelyi és a körmendi hivatásos tűzoltók motorcsónakkal hozták ki a víz által körbevett területről.

A lakóingatlanok bevédésére a szombathelyi és a körmendi térségben több tízezer homokzsák került felhasználásra. A Rába folyó körmendi szakaszán harmad, míg a szentgotthárdi szakaszon első fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A Vas vármegyei rendőrség Facebook-oldalára pedig egy fotó is kikerült, az elárasztott területről ugyanis már két őzgidát sikerült kimenteni:

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a mentőcsoportok, valamint a társ- és együttműködő szervezetek több mint 400 fővel, a vízügyi szakemberek szakirányításával egész éjszaka és a mai napon is töltötték, hordták és rakták a homokzsákokat, magasították a védművet.

Kapcsolódó
Házakat bontott meg a vihar egy vasi faluban
30 tetőszerkezetet rongált meg Nardán, a megáradt Pinka-patak miatt egy másik településen a házak védelmére volt szükség.

The post Egy lakót és két őzgidát is mentettek a tűzoltók az árvíz miatt first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed