Friss Hirek

Egy raktár mélyén bukkantak ezekre az elfeledett Volkswagenekre

Van valami felfoghatatlan abban, hogy csak úgy megfeledkeznek egy csomó új autóról, sem a járművek, sem az abból származó bevétel nem hiányzik senkinek. Nemrég egy elhagyatott Ford szalon járta körbe az internetet, most pedig öt új Volkswagenre bukkantak Kínában.

A típus gyártása néhány évvel ez európai után, 1983-ban indult, a négyajtós Volkswagen olyan népszerűvé vált, hogy egészen 2013-ig piacképesnek bizonyult. A 4,54 méteres autó taxinak, rendőrautónak és kormányzati járműnek is bevált, a mai napig szerves része az utcaképnek. Az 1,6 és 1,8 literes benzinmotorral árult VW alapjaiban semmit sem változott 40 év alatt, azonban sok apró frissítést kapott. A kezdeti négyfokozatú kéziváltó időközben még egy áttételt kapott, megjelent az ABS, az injektor, a pótféklámpa és az elektronikus fékerőszabályozás is. Kína autóiparának gyors fejlődését mutatja, hogy 10 éve még ilyen veteránok álltak a szalonban, ma pedig élvonalbeli villanyautókkal ijesztgetik a nyugati konkurenciát.

Hirdetés

Az öt fehér szedán egy raktárban porosodott immár 11 éve, amíg egy VW alkatrészekkel foglalkozó kereskedő meg nem zavarta mély álmukat. Az autók sosem voltak forgalomba helyezve, ezáltal tökéletes állapotnak örvendenek. Az 1,8-as Santanák üléseit még fólia védi, az ínyencek a kadmiumsárga alkatrészekben gyönyörködhetnek. Az autók további sorsa még nem ismert, de remélhetőleg nem a kereskedés polcán végzik darabokban.


Exit mobile version