„Egy szavam sem lehet” – a kézisek kapitánya a KO-győzelem után

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott hatvan percig jól játszott a Litvánia ellen 36-23-ra megnyert mérkőzésen, a világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágóján.

Az első meccsel ellentétben ezúttal hatvan percig tartottuk a szintet és jól játszottunk, mindent beleadtunk, egy szavam sem lehet

– nyilatkozta a veszprémi találkozó után a spanyol szakvezető.

A magyarok csütörtökön 33-26-ra nyertek Vilniusban, vagyis kettős győzelemmel jutottak ki a jövő évi vb-re. A visszavágón Rodríguez mindkét félidő közepén lecserélte az összes mezőnyjátékosát.

„A tervem az volt, hogy a tapasztaltabb játékosokkal kezdek, és utána beküldöm a fiatalokat. Ők nyerték meg a második meccset, és örülök, hogy mindenki legalább tizenöt percet játszott” – magyarázta a kapitány.

A mezőny legjobbja a kapus Palasics Kristóf volt, aki 44 lövésből 22-t hárított.

Bodnár Boglárka / MTI

Mint elmondta, a mérkőzés közben nem számolta a védéseit, de nagyon örül, hogy ennyivel sikerült segítenie a csapatot.

„Úgy éreztem, voltak hibáim, amiket szeretnék kijavítani, de most az a legfontosabb, hogy kijutottunk a világbajnokságra” – nyilatkozta a találkozó után.

A spanyol CB Ciudad de Logrono játékosa hozzátette, az elejétől kezdve próbálták betartani, amit a szakmai stábbal megbeszéltek, és az egész csapat nagyon motivált volt, hiszen hazai pályán játszhattak a vb-szereplésért, és ezt az első perctől kivitték a pályára.

„Számomra hatalmas élmény Veszprémben játszani, hiszen itt nevelkedtem az akadémián. Akkor még nem gondoltam, hogy egyszer a felnőtt válogatott tagjaként fogok visszatérni. Nagyon élveztem, hogy itt lehettem” – magyarázta.

Elmondta azt is, hogy poszttársával, Bartucz Lászlóval, illetve Porobic Haris kapusedzővel nagyszerű csapatot alkotnak, jól tudják egymást segíteni, remekül fel tudnak készülni a mérkőzésekre. Ezúttal a csütörtöki találkozót, illetve a litvánok korábbi meccseit nézték meg és elemezték, ez sokat segített neki.

Ilyen pozitív légkörben nagyon jó dolgozni

– jegyezte meg Palasics, aki maga sem tudta előre, hogy hatvan percet kap majd a kapitánytól.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, a csoportkör sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Az eddigi legjobb eredmény az 1986-os ezüstérem volt, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett a nemzeti csapat.

Kapcsolódó
A Fradi kéziedzője szerint Lekic és Klujber is világklasszis színvonalon teljesített
Allan Heine, az FTC edzője szerint az ETO elleni kétgólos vereség számukra gyakorlatilag győzelemmel ér fel.

The post „Egy szavam sem lehet” – a kézisek kapitánya a KO-győzelem után first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed