Egy testvérpár lőtte agyon az eltűntként keresett budapesti vállalkozót, egy autó csomagtartójába rejtették a holttestet

Egy testvérpárt gyanúsítanak annak a budapesti fiatal vállalkozónak a meggyilkolásával, akinek a holttestét 2022 szeptemberében találták meg egy Gyöngyösön parkoló autó csomagtartójában. 

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy fiatal nő tett bejelentést az újpesti kapitányságon 2022 szeptember másodikán éjjel, hogy napok óta nem tudja elérni a férjét, és nem tudja, hogy hol lehet. A rendőrség elrendelte a vállalkozó körözését, az általa használt kocstt pedig másnap megtalálták egy gyöngyösi építkezés közelében.

Mivel semmi sem utalt arra, hogy a keresett férfi önszántából vált volna elérhetetlenné, és az eltűnés körülményei is azt indokolták, ezért  büntetőeljárás indult az ügyben. A férfi megtalálása érdekében számos helyszínen nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek.  Továbbá a férfi által hátrahagyott jármű közelében lévő tavat és környékét közel 150 rendőr részvételével átvizsgálták. Ezzel párhuzamosan kihallgatták az építési vállalkozóval munkakapcsolatban lévő embereket.

A rendőrök több alkalommal is kihallgattak egy testvérpárost, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak. Többször, a korábban elmondott vallomásukkal nem teljesen egyezően nyilatkoztak, ezért felkeltették a nyomozók figyelmét. Emiatt a rendőrök elkezdték keresni a páros által használt személyautót, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két nyomozója meg is talált 2022. szeptember 14-én, a gyöngyösi Kenyérgyár utcában.

police.hu

A jármű csomagtartójában megtalálták az eltűnt 23 éves férfi holttestét. A zsaruk még aznap elfogták és előállították a főkapitányságra T. György gyöngyöshalászi és T. Sándor abasári lakosokat, akik gyanúsíthatók a gyilkossággal. A két férfi vallomást tett a kihallgatásakor.. A rendőrség szerint a testvérpár előre eltervezte, hogy végez a vállalkozóval. És az is kiderült, hogy egy gyöngyöshalászi építkezésen követték el a súlyos bűncselekményt, amelynek nyomait egy betonréteggel próbálták meg eltüntetni. A helyszíni szemlén  a rendőrök több töltényhüvelyt és vérfoltokat találtak.

police.hu

A két férfi letartoztatását követően édesanyjuk egy férfi ismerősével megpróbálta elrejteni az emberöléshez használt fegyvert, azonban a rendőrök 2022. november 14-én a férfi gyöngyöshalászi otthonában, egy hátizsákban, a padláson elrejtve megtalálták a fegyvert és a hozzátartozó hangtompítót, illetve lőszereket. Az édesanyja ellen bűnpártolás, a bűnjelet elrejtő férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűncselekmények gyanúja miatt indult eljárás.

Szintén lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás azzal a két dunántúli férfi ellen, akiktől a testvérpár megvette a  lőfegyvert. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

The post Egy testvérpár lőtte agyon az eltűntként keresett budapesti vállalkozót, egy autó csomagtartójába rejtették a holttestet first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed