Elfogták a Szeged belvárosában lövöldöző férfiakat, akik egy adósságot akartak behajtani

Szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akarta az adósságot behajtani egy társaság Szegeden egy férfitól. A rendőrök elfogtak két elkövetőt.

Több állampolgári bejelentés is érkezett péntek késő délután a 112-es segélyhívó számra, hogy lövéseket hallottak Szeged belvárosában. A cselekmény néhány perc alatt lezajlott, az elkövetők és az áldozat is elmenekült.

A helyszínre irányított nagy létszámú rendőri erő azonnal megkezdte az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni.

Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak. Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott vagyoni követelést akart behajtani a sértetten és annak családján. Ennek sajátos formát választottak: kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök még keresik.

The post Elfogták a Szeged belvárosában lövöldöző férfiakat, akik egy adósságot akartak behajtani first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today