Előadás közben dőlt le a díszlet, megsérült egy színésznő Temesváron

Megsérült a Temesvári Német Színház színésznője, Olga Török, amikor a vasárnap esti Cseresznyéskert előadás közben rázuhant a díszlet – írja a Transtelex román sajtóértesülések nyomán. A baleset nyomán az előadás megszakadt, a színésznőt pedig kórházba szállították. A rendőrség közleménye szerint 20 óra 12 perckor riasztották őket a sérülés miatt. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az előadás során egy fából készült díszletelem – amit két férfi biztosított – leesett, illetve ledőlt, és megsebesített egy 38 éves nőt. A díszletet biztosító, illetve támasztó két férfi is megsérült a balesetben, de őket nem kellett kórházba szállítani.

A rendőrség megkezdte a nyomozást a baleset körülményeinek felderítése érdekében, és büntetőeljárás is indult a munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt. A Temesvári Német Színház közleményben reagált a hírre, melyben azt írják, hogy a balesetben érintett egyik munkás megbotlott, és esés közben rántotta magával a díszletelemet, ami megsebesítette a kollégáját. A Transtelex szerint arra nem térnek ki, hogy Olga Török színésznőnek pontosan milyen sérülései vannak, csak annyit jegyeznek meg, vasárnap este már elhagyhatta a kórházat.

Nem a temesvári volt a hétvégén az egyetlen színházi sérülés Romániában, egy nappal korábban, szombaton a Bukaresti Nemzeti Színházban Marius Manole színész szenvedett balesetet egy előadás során.

The post Előadás közben dőlt le a díszlet, megsérült egy színésznő Temesváron first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed